هیربد معصومی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت یکی از اولویت های مهم خود در سال جاری را مدیریت پسماند اعلام کرده است و بر این اساس در بودجه ۹۷ در بند «ن» الحاقی تبصره ۶ آیین نامه اجرایی قرار شده است از کالاهای مخرب محیط زیست تولید داخل و وارداتی عوارض گرفته شود، کاری که برای مدیریت پسماند در دنیا انجام می شود و موجب می شود که تولید و واردات کالا هم تا اندازه ای مدیریت شود.
معصومی تصریح کرد: بر این اساس فهرستی شامل ۱۲۳ نوع از این کالاها تهیه شده است که ۹ ردیف از آنها امسال انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: این ۹ ردیف شامل، انواع رنگ و آستری رنگ و روغن جلا، انواع لوازم و محصولات لاستیکی از جمله انواع لاستیک رویی و تویی ( تایر و تیوپ) و لاستیک های روکش شده، انواع لامپ روشنایی و باطری های لیتیومی، قلمی و کتابی به استثنای باطری های خودرویی و انواع رایانه، تجهیزات جانبی و کمکی آن است.
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها اضافه کرد: انواع محصولات فایبرگلاس و محصولات پلاستیکی تقویت شده با فایبرگلاس، انواع دستگاه ها و لوازم صوتی و تصویری، انواع وسایل بازی و تفریحی و اسباب بازی (پلاستیکی و الکترونیکی)، انواع مشمع، سلفون، نایلون و نایلکس و انواع محصولات، لوازم و اشیاء ظروف و مخازن پلاستیکی، pet ( مواد سازنده بطری) و ظروف ملامین مشمول ۹ردیف پرداخت عوارض هستند.
وی تصریح کرد: در درجه اول تمایل بر این است که تولید کنندگان خودشان پسماند حاصل از تولید خود را مدیریت کنند و بر آنها نیز نظارت خواهد شد، در غیر این صورت عوارض از آنها گرفته می شود.
معصومی با اشاره به اینکه گرفتن این نوع عوارض منطبق بر برنامه جهانی است، گفت: این امر چند حسن دارد مثل اینکه عاملی بازدارنده برای تولید بی رویه کالا خواهد بود و همچنین با درآمد ناشی از آن بحث پسماند شهر و روستا برنامه ریزی و مدیریت خواهد شد.
وی اعلام کرد: تولید کنندگان و واردکنندگان کالاهای مشمول این آیین نامه مکلفند وجوه مورد نظر را از خریداران وصول و در پایان هر دوره مالیاتی موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده را به حساب تعیین شده، واریز کنند.
در راستای بهبود شاخص‌های محیط زیست و کاهش اثرات مخرب مدیریت غیر اصولی پسماندهای عادی و با هدف ایجاد تأسیسات منطقه‌ای تبدیل پسماند به مواد و انرژی با اولویت مشارکت بخش خصوصی کار گروهی متشکل از کارشناسان و مدیران مرتبط وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور)، سازمان حفاظت محیط زیست کشور، سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: سال گذشته بر اساس دستور رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها قبل از آنکه بودجه ۹۷ ابلاغ شود، آیین نامه اجرایی مربوط به عوارض از کالای تولید داخل و وارداتی مخرب محیط زیست با همکاری سازمان های ذیربط جلساتی برگزار و و پیش نویس آن تهیه شد.
معصومی گفت: هفته گذشته در کمیسیون امور زیربنایی دولت و در کمیته تخصصی آن آیین نامه تهیه شده مطرح و با تغییراتی کلیات آن تایید شد و بر این اساس به استناد تبصره ۶ این آیین نامه از یک دهم درصد تا نیم درصد فروش و تولید کالاهای تولید داخل و وارداتی مخرب محیط زیست عوارض گرفته می شود. همچنین قرار شده است کمترین ضریب به کالاهای تولید داخل و بیشترین ضریب هم برای این نوع کالاهای وارداتی در نظر گرفته شود.
اجتمام *۲۱۸۱ * ۳۰۶۳