به گزارش پایگاه خبری بازیافت ایران به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازصاحب نیوز؛ شهرام موحدی دیروز در نشست خبری بیان کرد: امروزه کسی نمی تواند نقش مهم و حساس دامپزشکی در حوزه سلامت را نادیده بگیرد.

وی ادامه داد: متأسفانه می بینیم به جای این که یک صدم اعتبارات را در حوزه دامپزشکی هزینه کنند تا در زمینه پیشگیری کارهای خوبی صورت بگیرد، چندین برابر هزینه می شود تا تخت های بیمارستانی افزایش پیدا کند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطر نشان کرد: در رابطه با پیشگیری و جلوگیری از شیوع بیماری ها و همچنین حفظ سلامت مردم، از هیچ اقدامی دریغ نمی کنیم و هر کجا که ببینیم مشکلی وجود دارد، به طور جدی وارد می شویم.

* دام عشایر واکسینه شدند

موحدی در همین رابطه افزود: در شهرستان گلپایگان با همکاری جهاد کشاورزی و دادستانی، ۸۰ واحد مرغداری مهر و موم شد.

وی همچنین گفت: درباره بیماری تب برفکی کارهای زیادی انجام شده و نمی توانیم دام عشایر را قرنطینه کنیم، ولی آن ها را تحت مراقبت و واکسیناسیون قرار دادیم.

این مدیر کل اظهار کرد: همکاران ما تلاش های زیادی انجام دادند و از رسیدن ۴۰۰ تن مواد غذایی نا سالم بر سر سفره های مردم جلوگیری کردیم و این مقدار کمی نیست؛ چرا که اگر این ۴۰۰ تن از سوی مردم مصرف می شد فشار بسیار زیادی به مجموعه های درمانی وزارت بهداشت می آمد و وقتی که ما می گوئیم باید اعتبارات را در حوزه های پیشگیری بیشتر کنند حق داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات دامپزشکی استان پرداخت و بیان کرد: برخی مراکز مانند پرورش آبزیان و مراکز دام و طیور در نقاط صعب العبور و دور دست هستند که ما در زمینه های خودرویی مشکلات فراوانی داریم و بیش از ۵۰ درصد از خودروهای دامپزشکی فرسوده است.

* شهرداری به ماجرای پرنده فروشی های میدان امام علی(ع) رسیدگی کند

مدیرکل دامپزشکی استان صحبت از معضل همیشگی پرنده فروشی ها به میان آورد تصریح کرد: این معضلی است که ورود چندین دستگاه را لازم دارد؛ چرا که ساماندهی اصناف با اتاق اصناف و شهرداری است و چندین سال است فریاد می زنیم پرنده فروشی های میدان امام علی(ع) باید جمع شوند و به مرکزی که شهرداری معین می کند بروند تا هر ساله آنفلوآنزا به سراغ اصفهان نیاید؛ پس لازم است شهرداری در این زمینه ورود جدی تری داشته باشد.

موحدی درباره سلامت گوشت هم خاطر نشان کرد: بیش از ۹۵ درصد از گوشت مورد مصرف استان گوشتی است که در پیش سرد نگهداری شده، وقتی گوشت در پیش سرد نگهداری شود، اگر ویروسی هم در آن وجود داشته باشد از بین خواهد رفت.

این مقام مسئول در جمع اصحاب رسانه ضمن اشاره به این که واکسینه شدن دام ها و اهمیت این کار افزود: برای این کار ۷۰۰ دام سنگین و یک میلیون و ۸۰۰ هزار رأس دام سبک در طرح مقابله و پیشگیری از تب برفکی واکسینه شدند که در دام سبک با هزینه دامپزشکی و در دام های سنگین با هزینه دام دار صورت گرفت.

* کانون های آنفلوآنزا کاهش پیدا کردند

رئیس بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی استان اصفهان که سخنران بعدی این نشست خبری بود، نیامده به سراغ موضوع چالشی آنفلوآنزا و پرندگان رفت و گفت: سال گذشته به خاطر شیوع این بیماری، یک هزار و ۳۴۰ قطعه پرنده معدوم شد.

مصطفی کردآبادی ادامه داد: کارهای خوبی در این زمینه انجام شد تا میزان بیماری آنفلوآنزا در استان هر ساله کاهش یابد؛ به طوری که در سال ۱۳۹۵ در سراسر استان ۱۷۰ کانون آلوده شناسایی شد و این میزان در سال ۹۶ به ۴۲ کانون رسید.

وی افزود: استان اصفهان در زمینه پرورش بوقلمون رتبه نخست را در کشور دارد و همچنین روزانه شش میلیون و پانصد هزار مرغ تخم گذار، تخم گذاری می کنند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان هم در میان خبرنگاران گفت: ۵۰۰ نفر از فارغ التحصیلان دامپزشکی را بکارگیری کردیم تا گستره نظارت های خودمان را افزایش دهیم.

* نخستین کشتارگاه مستقل بلدرچین استان افتتاح می شود

وحیدرضا خامسی پور خبر از افتتاح نخستین کشتارگاه مستقل بلدرچین در سال جاری داد و خاطر نشان کرد: در سال گذشته ۶۰ میلیون قطعه کشتار در کشتارگاه ها، ۱۶ میلیارد تومان معدومی و ۲۶۰ تن لاشه های ضبطی داشتیم.

وی ضمن اشاره به این که طرح نظارت ویژه ماه مبارک رمضان از فردا در سراسر استان آغاز می شود، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۱ کشتارگاه دام به سالن پیش سرد لاشه های دامی مجهز هستند.