عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان گفت: صنایع تبدیلی و اقدامات پس از تولید محصولات کشاورزی به‌عنوان حلقه نهایی در تکمیل زنجیره تولیدات کشاورزی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

علی محمدی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا بیان کرد: دستیابی به توسعه پایدار، افزایش بهره‌وری در تولیدات، رشد صادرات غیرنفتی، امنیت غذایی و همچنین ایجاد فرصت‌های شغلی تنها بخشی از مزایای ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه با ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان لرستان می‌توانیم شاهد اشتغال پایدار در بخش کشاورزی باشیم، افزود: استان لرستان ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خیلی خوبی در بخش کشاورزی دارد ولیکن به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های چون صنایع تبدیلی این به بهره‌وری و شکوفایی لازم نرسیده است.

این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی تأکید کرد: محصولات کشاورزان لرستان مانند انار، گردو، انجیر، سیب و حبوبات و بسیاری دیگر از محصولات کشاورزی استان با برندها و بسته‌بندی‌های سایر استان‌ها به فروش می‌رسد.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان گفت: در سال گذشته مقدار زیادی از محصول چغندر کشاورزان کوهدشت که حاصل دسترنج یک‌ساله آن‌ها بود به دلیل نداشت کارخانه قند یا قیمت ارزان بفروش رسید و یا کلا موفق به فروش محصول خود نشدند و معدوم شدند ، چه کسی باید پاسخگوی کشاورزان عزیز کوهدشتی باشد!

این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: در استان حدود ۹۰۰ هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که از این مقدار حدود ۲۰ درصد آبی و حدود ۸۰ درصد دیم است. ما هرساله شاهد به تاراج رفتن زحمات یک‌ساله کشاورزان به دست دلالان به دلیل نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی کافی در لرستان هستیم.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان گفت: لرستان رتبه نخست کشور را در تولید حبوبات دارد با تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن . همچنین رتبه اول را در تولید انجیر را دارد، انجیر سیاه لرستان(پل‌دختر) در بازارهای اروپایی و کشورهای خلیج‌فارس شناخته شده است.

وی بیان کرد: لرستان رتبه نخست تولید ماهی را در استان‌های غیر ساحلی کشور را داراست. سالانه حدود ۳۴ هزار تن انار ارگانیک در استان تولید می‌شود (۸۵ درصد باغ‌های انار استان در شهرستان کوهدشت هستند).  شکل‌گیری صنایع تبدیلی و تکمیلی سطح درآمد خانوارهای فعال در بخش کشاورزی را افزایش خواهد داد. صنایع تبدیلی در رونق تولید و بازاریابی محصولات کشاورزی نقش اساسی دارد . همه‌ساله به دلیل نداشتن بازار و بسته‌بندی نامناسب شاهد امحای قابل‌توجه محصولات کشاورزی هستیم.

محمدی‌فر افزود:  مطابق آمار بیش از ۳۶۸ هزار تن از محصولات کشاورزی استان به ارزش تقریبی ۶۶۵ میلیارد تومان به دلیل نداشتن صنایع تبدیلی و تکمیلی تبدیل به ضایعات می‌شود! به‌راستی چرا باید سالانه ۳۶۸ هزار تن از محصولات کشاورزان لرستان تبدیل به ضایعات شود.

این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: قابلیت‌ها و ظرفیت‌های متعدد و متنوع لرستان در بخش کشاورزی و دامپروری که به برخی از آن‌ها اشاره شد، بیانگر آن است که این استان از پتانسیل و استعدادهای بسیار بالایی جهت سرمایه‌گذاری درزمینهٔ صنایع تبدیلی و فرآوری و بسته‌بندی محصولات برخوردار است. نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی کافی، عدم سورت و بسته‌بندی مناسب و عدم شناسایی بازارهای جدید و نیز فراهم نشدن زمینه مناسب برای صادرات محصولات کشاورزی از سوی مسئولان مربوطه موجب شده دستان تاول‌زده کشاورزان از حاصل دست‌رنجشان محروم باشند.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان یادآور شد: در اقتصاد کشاورزی ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره تولید یک ضرورت بوده و نداشتن صنایع تبدیلی مدرن یکی از موانع توسعه صادرات در لرستان است.

وی بیان کرد: لازم است مسئولان استانی باتدبیر و ارائه برنامه‌های مناسب و به دور از هرگونه حرف و شعار، در عمل اعتبارات ملی و استانی را جذب کنند و طرحی نو در لرستان دراندازند و امید را به کشاورزان باز گردانند.

انتهای پیام